Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Budapešti zhoreli kancelárie ústredia Demokratickej koalície

Na snímke predseda Demokratickej koalície Ferenc Gyurcsány. Foto: TASR/AP

Predseda budapeštianskej organizácie Maďarskej socialistickej strany Zsolt Molnár na Facebooku vyjadril s DK ľútosť a solidaritu.

Budapešť 18. novembra (TASR) - Pri sobotňajšom požiari kancelárií ústredia opozičnej maďarskej strany Demokratická koalícia (DK) na budapeštianskej okružnej ceste Teréz körút bolo zničené celé zariadenie. Informovalo o tom v nedeľu internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság, podľa ktorého sa v priestoroch centrály v čase požiaru nikto nezdržiaval.

"O príčinách a okolnostiach požiaru v podkrovných priestoroch budovy, kde sa okrem straníckej centrály nachádzali aj kancelárie parlamentných poslancov DK i kancelária straníckej nadácie DK, neboli bezprostredne k dispozícii žiadne informácie," napísal Heti Világgazdaság.

Predseda DK a niekdajší maďarský premiér Ferenc Gyurcsány uviedol, že strane ponúklo v tejto vážnej situácii pomoc mnoho ľudí.

Predseda budapeštianskej organizácie Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Zsolt Molnár na Facebooku vyjadril s DK ľútosť a solidaritu. "Požiar môže zlikvidovať predmety, avšak nemôže zničiť našu spoločnú snahu o obnovenie demokratického Maďarska, v ktorom nebude vládnuť strach," dodal ľavicový politik.