Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pád stromu na Madeire: Maďarskou obeťou je mladá žena

Na snímke záchranári na mieste pádu stromu počas cirkevních slávností neďaleko mesta Funchal na portugalskom ostrove Madeira 15. augusta 2017. Foto: TASRAP

Zo 16 zranených, ktorých v utorok hospitalizovali, už deviatich prepustili a siedmich ťažšie zranených ošetrujú naďalej. Medzi nimi sú aj dve deti vo veku dva a 14 rokov.

Budapešť 16. augusta (TASR) - Maďarskou obeťou utorňajšieho zrútenia starého stromu na portugalskom ostrove Madeira je mladá žena, uviedol dnes v rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíznu stanicu M1 predstaviteľ maďarského veľvyslanectva v Lisabone Róbert Fürjes.

Podľa jeho slov na tlačovej konferencii konanej v tamojšej nemocnici dnes zaznelo, že zo 16 zranených, ktorých v utorok hospitalizovali, už deviatich prepustili a siedmich ťažšie zranených ošetrujú naďalej. Medzi nimi sú aj dve deti vo veku dva a 14 rokov.

Maďarská žena, ktorá podľahla v utorok zraneniam v nemocnici, sa na cirkevných slávnostiach zúčastnila spolu s partnerom, ktorý tiež utrpel zranenia, avšak z nemocnice ho už prepustili.

Pri tragickom incidente zomrelo 13 ľudí. Zhruba 50 ľudí utrpelo zranenia. Medzi obeťami sú štyria cudzinci - občania Francúzska, Maďarska a Nemecka, občianstvo štvrtej obete zatiaľ nie je známe.

Približne 200 rokov starý dub sa zrútil vo chvíli, keď sa pod ním zhromaždili ľudia, ktorí sa po bohoslužbe v rámci každoročných slávností pripravovali podniknúť tradičnú púť ku kostolu nachádzajúcemu sa na okraji mesta Funchal, metropoly ostrova Madeira.