Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Maďarský expert: Migrantov možno zastaviť, ak budú silné národné štáty

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

László Földi pripomenul, že talianska tajná služba minulý týždeň oznámila, že má jasné dôkazy, že teroristická organizácia Islamský štát finančne podporuje prevádzačov.

Budapešť 7. februára (TASR) - Zásadnou otázkou je, či sa v Európe presadí multikultúrny poriadok, alebo budú posilnené národné štáty a ich predstavitelia. Národné štáty sú schopné zastaviť "inváziu" - v prípade presadenia multikulturalizmu však bude tento proces pokračovať, povedal dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 expert na bezpečnostnú politiku László Földi.

Pripomenul, že talianska tajná služba minulý týždeň oznámila, že má jasné dôkazy, že teroristická organizácia Islamský štát (IS) finančne podporuje prevádzačov. "Existujú sily, ktoré ilegálnu migráciu riadia. Ich záujmom je, aby sa európska invázia migrantov neskončila," zdôraznil Földi.

Odporúčame aj: Rakúsko plánuje novú balkánsku ofenzívu na ochranu hraníc

"Túto inváziu nie je možné ukončiť rokovaniami, musia nastúpiť tajné služby a sily NATO. Hranice Európy treba zatvoriť - nie však pri brehoch Európy, ale na druhej strane, na brehoch severnej Afriky a Turecka," uzavrel expert.