Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Maďarský expremiér: Cieľom Orbánovej vlády je vzdialiť krajinu od EÚ

Maďarský premiér Viktor Orbán počas tlačovej konferencie v Budapešti. Foto: TASR/AP

Gyurcsány tvrdí, že Orbán sa stavia do úlohy záchrancu národa, pričom tým v skutočnosti iba odvádza pozornosť od neriadenia krajiny.

Budapešť 6. septembra (TASR) - Maďarské referendum proti migračným kvótam Európskej únie vníma premiér Viktor Orbán ako predčasné parlamentné voľby, vyhlásil dnes expremiér a predseda opozičnej strany Demokratická koalícia (DK) Ferenc Gyurcsány, podľa ktorého Maďarsku hrozí, že sa vzdiali od Európskej únie.

Podľa spravodajského servera propeller.hu predseda DK na občianskom fóre v meste Miškovec povedal, že Orbán sa stavia do úlohy záchrancu národa, pričom tým v skutočnosti iba odvádza pozornosť.

"Vláda už roky neriadi krajinu. Chce dosiahnuť, aby referendum o migračných kvótach bolo v centre pozornosti spoločnosti, tým skutočné problémy nemajú ani šancu dostať sa na povrch," cituje server expremiéra.

Ferenc Gyurcsány
Foto: TASR/AP


"Snahou kabinetu je dostať krajinu čoraz ďalej od Európskej únie," uzavrel Gyurcsány.



Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?"