Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Maďarský expremiér Gyurcsány sa stal päťnásobným otcom

Predseda Demokratickej koalície a expremiér Ferenc Gyurcsány a jeho manželka Klára prichádzajú do volebnej miestnosti v Budapešti počas parlamentných volieb v Maďarsku 6. apríla 2014. Foto: TASR/MTI

Maďarskému expremiérovi Ferencovi Gyurcsányovi a jeho druhej manželke Kláre Dobrevovej sa dnes narodilo tretie dieťa. Z prvého manželstva má 53-ročný expremiér dvoch synov.

Budapešť 19. februára (TASR) - Maďarskému expremiérovi Ferencovi Gyurcsányovi a jeho druhej manželke Kláre Dobrevovej sa dnes narodilo tretie dieťa, uviedol dnes denník Bors s poznámkou, že z prvého manželstva má 53-ročný expremiér dvoch synov. Nového člena rodiny, ktorým je syn Márton, bude opatrovať od septembra istý čas Gyurcsány, pretože manželka pôjde pracovať.

Matka aj dieťa sú v poriadku. Márton je štvrtým Gyurcsányovým synom, ktorého súrodencami sú 26-ročný Péter, 24-ročný Bálint, 18-ročná Anna a 17-ročný Tamás.

Politik, ktorého zvolili za predsedu ľavicovo-liberálnej vlády prvýkrát v roku 2004 a ktorý v roku 2009 z funkcie odstúpil, v roku 2002 patril medzi 50 najbohatších Maďarov. Podľa Borsu rodičia malého Mártona uviedli, že rodičovský príspevok si nebudú uplatňovať.