Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Maďarský premiér Viktor Orbán zverejnil svoju diplomovú prácu

Maďarský premiér Viktor Orbán Foto: TASR/AP

Text diplomovej práce je k dispozícii na jeho stránke www.orbanviktor.hu.

Budapešť 4. apríla (TASR) - Text diplomovej práce maďarského premiéra Viktora Orbána je od dnešného dňa v plnom rozsahu k dispozícii na jeho stránke www.orbanviktor.hu. Informovala o tom tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na šéfa tlačového štábu predsedu maďarskej vlády Bertalana Havasiho.

V úrade predsedu vlády sa podľa jeho slov dozvedeli z médií o tom, že knižnica právnickej fakulty budapeštianskej univerzity odmietla údajne na príkaz dekana fakulty vydať prácu, o ktorú sa zaujímali redaktori denníka Népszabadság.

Ako informoval Népszabadság, univerzita sa so žiadosťou o odobrenie takéhoto postupu obrátila na šéfa národnej inštitúcie pre ochranu osobných údajov Attilu Péterfalviho, od ktorého dostala informáciu, že má právo na obmedzenie prístupnosti dokumentu.

Následne preniklo na verejnosť, že u dekana chce v záujme zverejnenia práce intervenovať Péter Szijjártó, hovorca premiéra Viktora Orbána.

V Maďarsku viedli podozrenia z plagiátorstva v prípade dizertačnej práce prezidenta Pála Schmitta k odňatiu jeho doktorského titulu a následnému odstúpeniu z funkcie hlavy štátu.