Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Madridčan upozornil políciu na Puigdemonta:Ukázalo sa, že to bol herec

Na archívnej snímke Carles Puigdemont Foto: TASR/AP

Samotný herec Joaquín Reyes pre rozhlasovú stanicu Cadena Ser uviedol, že jeho prestrojenie za Puigdemonta bolo také realistické, že agilného občana zmiatlo.

Madrid 23. februára (TASR) - Uvedomelý Madridčan nahlásil vo štvrtok španielskej polícii, že na predmestí Madridu videl katalánskeho expremiéra Carlesa Puigdemonta.

Policajná hliadka, ktorá informáciu od občana preverovala, sa na mieste činu ocitla zoči-voči Puigdemontovmu dvojníkovi - hercovi, ktorý v prestrojení nakrúcal humoristickú televíznu reláciu.

Informovala o tom v piatok španielska televízia La Sexta, ktorá zábavný program El Intermedio vyrába.

Samotný herec Joaquín Reyes pre rozhlasovú stanicu Cadena Ser uviedol, že jeho prestrojenie za Puigdemonta bolo také realistické, že agilného občana zmiatlo. "Museli sme policajtom vysvetliť, že nakrúcame skeč pre televíziu. Zasmiali sa," uviedol Reyes, ktorý si nalíčenie i prestrojenie ponechal aj po nakrúcaní a šokoval okoloidúcich aj počas neskoršej jazdy autom ulicami Madridu. "Mali ste vidieť, ako sa tvárili, keď sme stáli na červenej," dodal.

Na katalánskeho politika Carlesa Puigdemonta je v Španielsku vydaný zatykač na základe obvinenia zo vzbury, poburovania a zneužitia verejných zdrojov, ktorých sa dopustil svojimi snahami o vyhlásenie nezávislosti Katalánska od Španielska.

Reláciu s falošným Puigdemontom televízia odvysiela na budúci pondelok.