Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Maduro uviedol rok pred prezidentskými voľbami vlastnú televíznu šou

Prezident Nicolás Maduro (v strede) si podáva ruku so zákonodarcom Diosdadom Cabellom, ktorý je zároveň podpredsedom vládnucej Zjednotenej socialistickej strany Venezuely, v Caracase, Venezuela, štvrtok 13. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Venezuelský prezident Nicolás Maduro (60) ide v šľapajach svojho populistického predchodcu a mentora Huga Cháveza, ktorý bol prezidentom v rokoch 1999-2013.

Caracas 18. apríla (TASR) - Venezuelský prezident Nicolás Maduro v pondelok odštartoval svoju vlastnú televíznu reláciu na verejnoprávnom kanáli, rok pred prezidentskými voľbami. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

"Začíname novú etapu komunikácie," povedal socialistický líder počas predstavovania programu "S Madurom". Nová šou bola vysielaná naživo, prezident v nej privítal veľkú časť vlády a prijal aj telefonát od diváčky.

Venezuelská opozícia často kritizuje využívanie verejnoprávnych médií vládou a sťažuje sa, že má k nim veľmi obmedzený prístup - na rozdiel od všadeprítomného Madura.

Maduro (60) ide v šľapajach svojho populistického predchodcu a mentora Huga Cháveza, ktorý bol prezidentom v rokoch 1999-2013. Jeho nedeľná relácia s názvom "Haló, prezident" nemala pevne stanovený čas a niekedy trvala celé hodiny.

Maduro nie je na televíznej obrazovke nováčik. Okrem pravidelného a častého vystupovania pri výkone prezidentských povinností moderoval v rokoch 2013-2017 nedeľný program s názvom "Kontakt s Madurom".

V roku 2017 bol premenovaný na "Nedele s Madurom" a v tom istom roku aj zrušený. Prezident mal od januára do decembra 2017 aj šou salsy, ktorá je v Karibiku obľúbenou hudobnou zábavou. Maduro v nej miešal politiku s hudbou a pred kamerou dokonca tancoval so svojou manželkou Ciliou Floresovou.