Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Maiziere: Rakúsko chce do Nemecka posielať príliš veľa migrantov

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere Foto: TASR/AP

Šéf rezortu vnútra v Berlíne označil za neprijateľné, že niektoré krajiny nechávajú cez svoje územie voľne prechádzať migrantov smerujúcich do Nemecka.

Berlín 21. februára (TASR) - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere kritizoval dnes Rakúsko za to, že chce na územie Nemecka posielať príliš vysoký počet tranzitujúcich migrantov. Informovala o tom agentúra AP.

Šéf rezortu vnútra v Berlíne označil za neprijateľné, že niektoré krajiny nechávajú cez svoje územie voľne prechádzať migrantov smerujúcich do Nemecka. Takýto postup je podľa neho dlhodobo neudržateľný, keďže ďalej stupňuje už aj tak silný migračný tlak, ktorému je od vlani vystavené Nemecko.

Rakúsko začalo od piatku napriek protestom EÚ uplatňovať denné kvóty na počet migrantov. Na svoje územie vpúšťa každý deň najviac 80 osôb, ktoré chcú požiadať o azyl priamo v Rakúsku. Ďalším maximálne 3200 migrantom povoľuje prechod do Nemecka a ďalších krajín.

Podľa Maiziera je však "toto číslo príliš vysoké. Neakceptujeme ho," povedal minister v rozhovore pre nemeckú televíziu ARD. Rakúske rozhodnutie je v tomto smere zlým signálom, domnieva sa Maiziere.