Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Do Malajzie dopravili pozostatky troch ďalších obetí havárie letu MH17

Do Malajzie dopravili telá ďalších obetí pádu lietadla na Ukrajine. Foto: TASR/AP Photo

Pozostatky, ktoré dopravili aerolínie Malaysia Airlines z holandského Amsterdamu, patrili dvom tínedžerom a jednému členovi posádky.

Kuala Lumpur 19. septembra (TASR) - Pozostatky troch ďalších obetí havárie lietadla patriaceho spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa zrútilo pred dvoma mesiacmi na východe Ukrajiny, priviezli dnes do metropoly Kuala Lumpur. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa Malajzie.

Pozostatky, ktoré dopravili aerolínie Malaysia Airlines z holandského Amsterdamu, patrili dvom tínedžerom a jednému členovi posádky. Uviedol to minister dopravy Liow Tiong Lai.

Minister Liow spolu s hlavným policajným inšpektorom, generálom Chalidom Abu Bakarom, sa pripojili k rodinám obetí na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpur a prevzali pozostatky.

Minister obrany Hishammuddin Hussein uviedol, že medzinárodní forenzní odborníci v Amsterdame identifikovali 40 zo 43 Malajzijčanov na palube lietadla. Väčšinu identifikovaných už vrátili do Malajzie.

Let MH17 s 298 ľuďmi na palube sa 17. júla zrútil na východe Ukrajiny po tom, čo ho podľa podozrení úradov zostrelila raketa.

Holandskí vyšetrovatelia v predbežnej správe minulý týždeň napísali, že lietadlo malajzijských aerolínií sa rozpadlo vo vzduchu, pravdepodobne po zásahu "obrovským počtom predmetov".