Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Právnik obvinenej Vietnamky tvrdí, že Kim Čong-nama nezavraždila

Na kombo snímke z 19. februára 2017 dve zadržané podozrivé ženy, Indonézanka Siti Aishah (vľavo) a Vietnamka Doan Thi Huong na monitore počas tlačovej konferencie v policajnom sídle v Kuala Lumpure. Foto: TASR/AP

Kim Čong-nam zomrel 13. februára po tom, ako mu na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure potreli dve ženy tvár jedom. Podľa malajzijskej polície pri tom použili nervovoparalytickú bojovú látku VX.

Hanoj 6. marca (TASR) - Právnik vietnamskej občianky, ktorá údajne na letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur zavraždila Kim Čong-nama, nevlastného brata severokórejského diktátora Kim Čong-una, uviedol, že Kim pravdepodobne zomrel z prirodzených príčin. Informovali o tom dnes vietnamské médiá.

Malajzijský právnik Selvam Shanmugam pre vietnamský spravodajský portál VN Express povedal, že jeho klientka, 28-ročná Doan Thi Huong, nemohla Kim Čong-nama zabiť nervovoparalytickou bojovou látkou VX, z čoho ju obviňujú malajzijské úrady.

"Som pevne presvedčený, že nie je (vinná),
" uviedol počas pracovnej návštevy Vietnamu Shanmugam.

Kim Čong-nam zomrel 13. februára po tom, ako mu na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure potreli dve ženy tvár jedom. Podľa malajzijskej polície pri tom použili nervovoparalytickú bojovú látku VX, ktorú OSN klasifikuje ako zbraň hromadného ničenia. Okrem Vietnamky je z Kimovej vraždy obvinená aj 25-ročná Indonézanka Siti Aisyahová.