Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Telo zavraždeného Kim Čong-nama stále neopustilo Kuala Lumpur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rodina Kima, ktorého minulý mesiac zavraždili na letisku v Kuala Lumpure, dala Malajzii súhlas na to, aby rozhodla sama, čo urobí s telom.

Kuala Lumpur 28. marca (TASR) - Telo Kim Čong-nama, zavraždeného nevlastného brata vodcu Severnej Kórey, sa stále nachádza v Malajzii. Informoval o tom dnes malajzijský minister zdravotníctva Subramaniam Sathasivam, ktorý odmietol tvrdenia, že telesné pozostatky majú byť letecky prepravené do zahraničia.

Rodina Kima, ktorého minulý mesiac zavraždili na letisku v Kuala Lumpure, dala Malajzii súhlas na to, aby rozhodla sama, čo urobí s telom.

V malajzijských médiách sa objavili v pondelok vzájomne si protirečiace správy, podľa ktorých má byť Kimovo telo buď spopolnené a odoslané letecky do Pchjongjangu, alebo ho majú prepraviť do Macaa ako predpokladaného miesta pobytu jeho rodiny.

Sathasivam však dnes vyhlásil, že telo zostáva v jednej z márnic v Kuala Lumpure, keďže sa čaká na rokovania so Severnou Kóreu.

K vražde Kim Čong-nama došlo 13. februára na letisku v Kuala Lumpure. Malajzijské orgány v tomto prípade obvinili dve vykonávateľky - Vietnamku a Indonézanku - a ako ďalšie podozrivé osoby identifikovali niekoľko Severokórejčanov.

Polícia na základe vyšetrovania tvrdí, že ku Kimovi pristúpili dve ženy a do tváre mu vstrekli mimoriadne toxickú nervovoparalytickú bojovú látku VX, ktorú OSN klasifikuje ako zbraň hromadného ničenia.

2 20 svi dem