Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Malajzijská polícia zadržala sedem Filipíncov podozrivých z terorizmu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Náčelník malajzijskej polície uviedol, že siedmi muži vo veku 22-38 rokov boli zamestnancami súkromných bezpečnostných služieb v malajzijskej metropole Kuala Lumpur a priľahlých oblastiach.

Kuala Lumpur 21. septembra (TASR) - Malajzijská polícia zadržala sedem Filipíncov, ktorí sú údajne podozriví z členstva v islamistickej skupine Abú Sajjáf, operujúcej na juhu Filipín. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie malajzijských úradov.

Náčelník malajzijskej polície Mohamad Fuzi Harun uviedol, že siedmi muži vo veku 22-38 rokov boli zamestnancami súkromných bezpečnostných služieb v malajzijskej metropole Kuala Lumpur a priľahlých oblastiach. Jeden zo zadržaných - 22-ročný muž - sa údajne zúčastnil bojov s filipínskymi vládnymi silami a podieľal sa na únosoch na juhu Filipín.

Podľa Haruna sa všetci zadržaní ešte v roku 2015 dostali na malajzijskú pevninu z východomalajzijského štátu Sabah na ostrove Borneo, ktorý je z juhu Filipín ľahko dostupný loďou. Letenky do Kuala Lumpuru si potom zadovážili na falošné doklady.

Malajzijská polícia zadržala tohto roku 41 cudzincov podozrivých z členstva v teroristických organizáciách.