Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Ťava, darovaná prezidentovi Hollandovi v Mali, vraj bola kradnutá

Foto: youtube

Chovateľ teraz žiada, aby mu vrátili ťavu, ktorú vedenie Timbuktu darovalo Hollandovi na znak vďaky za oslobodenie mesta od islamistov.

Bamako 8. februára (TASR) - Mláďa ťavy, ktoré francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi darovali minulý týždeň počas jeho návštevy v malijskom Timbuktu, bolo predtým údajne ukradnuté.

Ako informoval panarabský spravodajský server al-Arabíja, zviera ukradli jeho majiteľovi, Malijčanovi, ktorý sa pred bojmi v Timbuktu uchýlil do utečeneckého tábora v blízkosti mauritánskych hraníc. Chovateľ teraz žiada, aby mu vrátili ťavu, ktorú vedenie Timbuktu darovalo Hollandovi na znak vďaky za oslobodenie mesta od islamistov.

Reakcia na jeho požiadavku síce nie je známa, ale medzičasom sa ďalší osud mladého dvojhrbého prežúvavca o niečo vyjasnil: keďže ho podľa oficiálnej verzie nemožno previezť do Francúzska, kde by mal problém prežiť vzhľadom na príliš chladné klimatické pomery, zveria ho do starostlivosti farmára, ktorý prišiel o svoj dom počas francúzskej ofenzívy na severe Mali, informovala francúzska televízna stanica BFM.