Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Hrdina z obchodu s kóšer potravinami dostane občianstvo

Policajti evakuujú obyvateľov, ktorý bývajú pri obchode s kóšer potravinami na východe Paríža 9. januára 2015. Najmenej dvaja ľudia zahynuli dnes počas prestrelky a následnej rukojemníckej drámy v predajni s kóšer potravinami na východnom okraji Paríža. Muž ozbrojený dvoma zbraňami tam podľa nich zadržiava piatich rukojemníkov, medzi nimi sú údajne aj deti. Polícia uzavrela oblasť priliehajúcu k dejisku rukojemníckej drámy v oblasti Porte de Vincennes a presunula do nej policajné posily. Foto: TASR/AP

Keď terorista Amédy Coulibaly prepadol predajňu, Bathily pomohol ukryť časť návštevníkov supermarketu zo zadnej časti prevádzky v jej služobných priestoroch.

Paríž 15. januára (TASR) - Duchaprítomný zamestnanec supermarketu s kóšer potravinami v Paríži, utečenec z Mali Lassana Bathily (24), ktorý po teroristickom prepade predajne zachránil život viacerým zákazníkom, sa na budúci týždeň môže tešiť z francúzskeho občianstva.

Ako informoval dnes v Paríži tamojší rezort vnútra, minister Bernard Cazeneuve udelí občianstvo malijskému praktizujúcemu moslimovi na budúci týždeň.

ČÍTAJTE O PREPADE V OBCHODE S KÓŠER POTRAVINAMI: Štyri obete z kóšer potravín v Paríži zabil útočník hneď na začiatku

Bathily žije vo Francúzsku od roku 2006 a vlani požiadal o občianstvo.



Keď terorista Amédy Coulibaly prepadol predajňu, v ktorej neskôr usmrtil štyroch zákazníkov, Bathily pomohol ukryť časť návštevníkov supermarketu zo zadnej časti prevádzky v jej služobných priestoroch. On sám ušiel z objektu po hasičskom rebríku a následne poskytol policajným zložkám nemalú pomoc nákresmi supermarketu.