Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Prezidenti Poľska a Nemecka rokovali o bilaterálnych otázkach

Na archívnej snímke si poľský prezident Andrzej Duda (vpravo) podáva ruku s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom (vľavo) Foto: TASR AP

Obe strany sa počas stretnutia na Malte zhodli, že problematika odškodnenia Poľska za škody z druhej svetovej vojny vyžaduje pokojnú diskusiu.

Valetta/Varšava 14. septembra (TASR) - O rôznorodých aspektoch historických i súčasných poľsko-nemeckých vzťahov sa dnes popoludní hovorilo na Malte, kde sa stretli prezidenti Poľska a Nemecka, Andrzej Duda a Frank-Walter Steinmeier.

Obe strany sa zhodli pri tejto príležitosti, že problematika odškodnenia Poľska za škody z druhej svetovej vojny vyžaduje pokojnú diskusiu.

Informácie priniesla spravodajská televízia TVN24 s odvolaní sa na Krzysztofa Szczerského, šéfa kabinetu poľského prezidenta.

V prvej časti hodinovej schôdzky sa hovorilo o otázkach týkajúcich sa budúcnosti Európskej únie, pričom za najdôležitejšie označili účastníci otázky vnútornej i vonkajšej bezpečnosti, nutnosť podpory hospodárskeho rozvoja v rámci jednotného a nedeliteľného trhu a vlastné odpovede na migračnú krízu.

Poľský prezident Andrzej Duda je na Malte v súvislosti so stretnutím predstaviteľov 12 krajín skupiny Arraiolos.