Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Manžela škótskej expremiérky N. Sturgeonovej zatkli

Bývalá škótska premiérka Nicola Sturgeonová pózuje pre médiá s manželom Petrom Murrellom, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Peter Murrell (58) takmer 25 rokov pôsobil ako výkonný riaditeľ SNP. Minulý mesiac z funkcie odstúpil, pretože strana pre média nepravdivo poprela, že stratila 30.000 členov.

Edinburgh 5. apríla (TASR) - Peter Murrell, manžel bývalej škótskej premiérky Nicoly Sturgeonovej bol v stredu zatknutý v rámci vyšetrovania financií vládnej Škótskej národnej strany (SNP). TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC a agentúry AFP.

Škótska polícia uviedla, že v rámci vyšetrovania vykonala prehliadky na viacerých adresách a vzala do väzby 58-ročného muža v spojitosti s financiami SNP a dotáciami. Jeho meno však neuviedla. Podľa britských médií je zadržaným mužom Murrell.

Murrell (58) takmer 25 rokov pôsobil ako výkonný riaditeľ SNP. Minulý mesiac z funkcie odstúpil, pretože strana pre média nepravdivo poprela, že stratila 30.000 členov.

Sturgeonová bola škótskou premiérkou od novembra 2014. Vo februári tohto roka oznámila rezignáciu, pretože sa po neúspešnej snahe o usporiadanie nového referenda o nezávislosti Škótska ocitla pod silným tlakom. Dôrazne odmietavý postoj Londýna proti referendu vlani podporil aj rozsudok britského Najvyššieho súdu.