Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Manželka britského expremiéra Johnsona čaká ich tretie dieťa

Na snímke Boris Johnson. Foto: TASR/AP

Päťdesiatosemročný Johnson bol trikrát ženatý.

Londýn 19. mája (TASR) - Manželka bývalého britského premiéra Borisa Johnsona je tehotná; v poradí už tretie dieťa prominentného páru sa narodí o niekoľko týždňov. Ako informovala agentúra AFP, predpokladá sa, že v prípade bývalého britského premiéra to bude už jeho ôsmy potomok.

"Nový člen tímu príde už o niekoľko týždňov," napísala Carrie Johnsonová na svojom účte na Instagrame, kde zverejnila aj fotografiu so svojimi dvoma malými deťmi - Wilfredom a Romy.

Wilfred sa narodil v apríli 2020, krátko po tom, ako sa Johnson vyliečil z infekčnej choroby COVID-19. Romy prišla na svet v decembri 2021 - v čase, keď bol Johnson ešte premiérom.

Z funkcie premiéra odstúpil vlani v lete po sérii škandálov a po vzbure v radoch vládnucej Konzervatívnej strany. Momentálne je za ňu poslancom parlamentu, ale v rokovacej sále ho vídať len zriedka, konštatovala AFP.

Päťdesiatosemročný Johnson bol trikrát ženatý. Z druhého manželstva s právničkou Marinou Wheelerovou má štyri deti a teraz čaká tretie v manželstve s 35-ročnou Carrie, bývalou mediálnou poradkyňou Konzervatívnej strany, s ktorou sa oženil pred dvoma rokmi. Johnson má ešte jednu dcéru z mimomanželského vzťahu.

V septembri 2021, ešte pred narodením Romy a po rokoch špekulácií o tom, koľko má detí, Johnson v rozhovore pre americkú televíznu stanicu NBC potvrdil, že ich má - v tom čase - šesť.