Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Manželka zajatého novinára Gotu apelovala na vládu, aby ho zachránila

Záber z najnovšieho videa, zadržiavaný Japonec Kendži Goto (47) Foto: Screenshot Youtube

"Prosím jordánsku a japonskú vládu, aby pochopili, že osud oboch mužov je v ich rukách," uviedla žena novinára.

Tokio 29. januára (TASR) - Manželka japonského rukojemníka Kendžiho Gotu prvýkrát verejne apelovala na vládu, aby zachránila život jej manžela.

Rinko Džogová takisto prezradila, že s manželovými únoscami si vymenila niekoľko e-mailov a v posledných 20 hodinách dostala jeden, ktorý bol zrejme ich posledným varovaním a obsahoval požiadavky.

"Mám strach, že je to pre môjho manžela posledná šanca, a zostáva nám teraz len niekoľko hodín," uviedla Džogová vo výzve, zverejnenej dnes prostredníctvom organizácie Rory Peck Trust so sídlom v Londýne, ktorá združuje novinárov na voľnej nohe.

Konečný termín, údajne stanovený militantmi z Islamského štátu (IS), vypršal dnes večer, ale o osude novinára Gotu, ani ďalšieho rukojemníka - jordánskeho pilota - sa zatiaľ neobjavila ani zmienka.

Manželka vyzvala japonskú a jordánsku vládu, aby splnili dohodu, podľa ktorej má byť väzenkyňa z al-Káidy, nachádzajúca sa v jordánskej cele smrti, vymenená za oboch rukojemníkov.

"Prosím jordánsku a japonskú vládu, aby pochopili, že osud oboch mužov je v ich rukách," vyhlásila manželka novinára.

Ďalšieho japonského rukojemníka Harunu Jukawu údajne militanti Islamského štátu zabili.

Džogová uviedla, že doteraz sa verejne nevyjadrovala k manželovej situácii, pretože sa snažila chrániť ich dve malé deti pred pozornosťou médií.