Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Marine Le Penová navštívila Trump Tower, no s Trumpom sa nestretla

Marine Le Penová. Foto: TASR AP

Krajne pravicová kandidátka na prezidentský post vo Francúzku označila Trumpovo víťazstvo v prezidentských voľbách za ďalší stavebný kameň pri budovaní nového sveta.

New York 13. januára (TASR) - Francúzska krajne pravicová kandidátka na prezidentský post Marine Le Penová navštívila newyorský mrakodrap Trump Tower patriaci novozvolenému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorého je súkromným sídlom i adresou jeho volebného tímu.

Le Penová však odmietla potvrdiť, či sa stretla so samotným Trumpom, svoju cestu do New Yorku označila za "súkromnú". Podľa stanice BBC ju videli s troma mužmi v tamojšej kaviarni, pričom francúzske médiá identifikovali jedného z mužov ako Louisa Aliota, jej partnera a podpredsedu hnutia Národný front (FN).

Le Penová, ktorá stojí na čele tohto politického subjektu, označila Trumpovo víťazstvo v prezidentských voľbách za "ďalší stavebný kameň pri budovaní nového sveta". Le Penová je jedným z najväčších favoritov do prvého kola prezidentských volieb, ktoré sa uskutoční v apríli, vyplýva z prieskumov.

Hovorkyňa Trumpovho volebného tímu Hope Hicksová pre novinárov uviedla: "Le Penová sa nestretne s nikým z nášho tímu." Sean Spicer, ktorý sa stane tlačovým hovorcom Bieleho domu, na sociálnej sieti Twitter potvrdil, že Le Penová sa s Trumpom ani s nikým z jeho tímu nestretne. "Trump Tower je otvorený pre verejnosť," dodal.