Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Marine Le Penová sa rozišla so svojím druhom

Na archívnej snímke Marine Le Penová. Foto: TASR AP

Le Penová a Aliot svoj vzťah v minulosti nikdy neskrývali, ale vždy boli veľmi diskrétni, pričom striktne oddeľovali svoj súkromný život od politickej kariéry.

Paríž 12. septembra (TASR) - Podpredseda francúzskej krajne pravicovej strany Národné združenie (RN) Louis Aliot sa po desiatich rokoch spoločného života rozišiel s Marine Le Penovou, ktorá je v súčasnosti predsedníčkou RN.

Aliot to oznámil v stĺpčeku pre denník l’Opinion, pričom ubezpečil, že rozchod "nezmení nič" na jeho politickom postoji a jeho podpore predsedníčke RN.

Ubezpečil, že s Le Penovou zostávajú politicky "na jednej línii". "Som a zostávam marinistom," napísal Aliot.

Spravodajský portál France Info k tomu dodal, že Aliot bol jednou z kľúčových postáv operácie na zlepšenie povesti Národného frontu - predchodcu RN.

L'Opinion poznamenal, že Le Penová a Aliot svoj vzťah v minulosti nikdy neskrývali, ale vždy boli veľmi diskrétni, pričom striktne oddeľovali svoj súkromný život od politickej kariéry.

L'Opinion pripomenul, že bašty ich voličov sú od seba vzdialené 1000 kilometrov - Marine Le Penová bola za poslankyňu zvolená v obvode Hénin-Beaumont v departmáne Pas-de-Calais, zatiaľ čo Louis Aliot má poslaneckú kanceláriu v meste Perpignan v departmáne Pyrénées-Orientales.