Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Španielska polícia zadržala pedofila pôvodne omilosteného v Maroku

Protest pred marockým parlamentom. Foto: TASR/AP

Jeho omilostenie odvolal marocký kráľ v nedeľu po tom, čo proti jeho prepusteniu protestovali v piatok pred parlamentom v Rabate stovky pobúrených ľudí.

Madrid/Rabat 5. augusta (TASR) - Španielskeho pedofila Daniela Galvana Vinu dnes zadržala polícia v meste Murcia. V Maroku ho odsúdili na 30 rokov väzenia za znásilňovanie a filmovanie detí, ale po medzičasom odvolanej milosti kráľa Muhammada VI. mu umožnili opustiť túto severoafrickú krajinu.

O zadržaní Vinu informovalo španielske ministerstvo vnútra v Madride.

Maroko vydalo na pedofila medzinárodný zatykač. Jeho omilostenie odvolal marocký kráľ v nedeľu po tom, čo proti jeho prepusteniu protestovali v piatok pred parlamentom v Rabate stovky pobúrených ľudí.

Vina si 30-ročný trest odpykával od roku 2011 za znásilnenie a filmovanie minimálne 11 detí vo veku od štyroch rokov do 15 rokov.

Kráľ Muhammad VI. mu udelil milosť v utorok, rovnako ako ďalším 47 Španielom väzneným v Maroku. O prepustenie väzňov požiadal marockého panovníka španielsky kráľ Juan Carlos počas júlovej návštevy tejto severoafrickej krajiny.