Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Maroko vydalo zatykač na Salaha Abdeslama

Na nedatovane snímke vydanej francúzskou políciou 26-ročný Salah Abdeslam. Foto: TASR/AP

Zatykač bol vydaný koncom minulého mesiaca.

Rabat 11. decembra (TASR) - Marocké úrady vydali zatykač na Salaha Abdeslama, podozrivého z účasti na útokoch v Paríži, ktorý je v centre medzinárodného pátrania. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na marockú políciu.

Zatykač bol vydaný koncom minulého mesiaca. Zdroj z marockých bezpečnostných služieb však uviedol, že nie je jasné, či v Belgicku narodený Francúz Abdeslam ušiel do Maroka alebo do inej severoafrickej krajiny.

Pátranie po Salahovi Abdeslamovi začala v novembri aj nemecká polícia po správe, že sa tento podozrivý nachádza v Nemecku.

Abdeslam, ktorého brat Brahim sa počas krvavých parížskych útokov z 13. novembra odpálil, je na úteku. Ako francúzsky občan môže slobodne cestovať po schengenskej zóne Európskej únie, kde nie sú hraničné kontroly.

Pri parížskych útokoch na bary, reštaurácie, divadlo Bataclan a národný futbalový štadión Stade de France zabila skupina teroristov 130 ľudí a ďalších vyše 350 osôb zranila. K útokom sa neskôr prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).