Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Ďalší útok vo Francúzsku: Maskovaní muži strieľali na policajtov

Polícia blokuje vstup do mesta, 9. februára 2015 Foto: TASR/AP

Polícia uzavrela celé okolie, evakuovala tamojšiu materskú školu a vyzvala obyvateľov, aby nevychádzali na ulice.

Marseille 9. februára (TASR) - Neznámi muži v kuklách strieľali dnes z útočných pušiek značky Kalašnikov na príslušníkov polície v juhofrancúzskom meste Marseille, kam dnes prišiel na návštevu francúzsky premiér Manuel Valls.



Na mieste incidentu, ku ktorému došlo na predmestí v severnej časti mesta známom organizovaným zločinom, zasahovala po streľbe špeciálna policajná jednotka.

Senátorka z regiónu Provence-Alpes-Côte d’Azur Samia Ghaliová pre televíziu i-Télé povedala, že ozbrojenci pálili nielen na príslušníkov polície, ale aj na náhodných okoloidúcich. Či pri incidente niekto utrpel zranenia, nebolo bezprostredne známe.

Aktuálna situácia z Marseille:




Polícia uzavrela celé okolie, evakuovala tamojšiu materskú školu a vyzvala obyvateľov, aby nevychádzali na ulice. Ozbrojencov sa údajne stále nepodarilo dolapiť, uviedla agentúra DPA.

Podľa nepotvrdených správ francúzskych médií muži spustili paľbu na policajné vozidlo, pričom nedošlo k žiadnym zraneniam.

Do Marseille - druhého najväčšieho mesta Francúzska - pricestoval na návštevu premiér Valls, ktorý má s predstaviteľmi mesta rokovať o otázkach bezpečnosti a vzdelávania.