Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

McDonald's nemá v Japonsku dosť zemiakov, musel zmenšiť porcie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Americký reťazec rýchleho občerstvenia McDonald's musel vo svojich prevádzkach v Japonsku dočasne zmenšiť porcie hranolčekov.

Tokio 20. decembra (TASR) - Americký reťazec rýchleho občerstvenia McDonald's musel vo svojich prevádzkach v Japonsku dočasne zmenšiť porcie hranolčekov. Dôvodom je vážny nedostatok zemiakov, ktoré reťazec dováža z USA. Informovala o tom agentúra RTTNews.

McDonald's oznámil, že minimálne do začiatku budúceho roka nebude predávať veľké a stredné porcie hranolčekov v Japonsku. "Dočasne sme upravili našu ponuku, kým nebudú zabezpečené stabilné dodávky zemiakov," uvádza sa vo vyhlásení McDonald's.

Reťazec musel, samozrejme, upraviť aj ceny smerom nadol, keďže porcie jedál sú menšie. To bude mať negatívny vplyv na tržby jeho ázijskej divízie, ktorá mala už v uplynulých kvartáloch problémy s poklesom predaja. Navyše, podľa predbežných údajov aj globálny obrat reťazca v novembri klesol o 2,2 %, pričom jeho tržby v ázijsko-tichomorskom regióne, na Blízkom východe a v Afrike sa znížili o 4 %.

Za meškajúce či odložené dodávky zemiakov vraj môžu bližšie nešpecifikované problémy s prístavnými robotníkmi na americkom západnom pobreží.