Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Medvedev navštívil ruských vojakov neďaleko frontovej línie

Na archívnej snímke zo 14. júla 2023 bývalý ruský prezident a terajší podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácieDmitrij Medvedev. Foto: TASR/AP

Medvedev je jedným z najtvrdších podporovateľov ruskej ofenzívy na Ukrajine a na sociálnych sieťach často odsudzuje Západ.

Moskva 26. septembra (TASR) - Podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie Dmitrij Medvedev v utorok uviedol, že navštívil na príkaz šéfa Kremľa Vladimira Putina ruských vojakov pri frontovej línii v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Na pokyn prezidenta som navštívil strelnicu na kontaktnej línii na území Doneckej ľudovej republiky," uviedol Medvedev, niekdajší ruský premiér a prezident, na sociálnych sieťach.

Dodal, že do ruskej armády vstúpilo od začiatku roka vyše 325.000 ľudí. AFP však upozorňuje, že tento počet nemohla nezávisle overiť.

Od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu navštívilo územie Ukrajiny okupované ruskou armádou niekoľko vysokopostavených predstaviteľov Ruska vrátane samotného Putina. Šéf Kremľa absolvoval napríklad v marci vopred neohlásenú návštevu prístavného mesta Mariupol na juhu Ukrajiny, pripomína denník The Guardian.

Medvedev je jedným z najtvrdších podporovateľov ruskej ofenzívy na Ukrajine a na sociálnych sieťach často odsudzuje Západ.

Rusko nelegálne anektovalo ukrajinskú Doneckú, Luhanskú, Chersonskú a Záporožskú oblasť vlani v septembri, avšak ani nad jednou z nich nemá plnú kontrolu.