Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Medzi obeťami bombového útoku v Kábule nie sú ruskí občania

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa afganského ministerstva verejného zdravia sú medzi viac ako 20 zranenými aj ženy a deti.

Moskva 20. januára (TASR) - Štyria ľudia dnes zahynuli a najmenej 20 osôb utrpelo zranenia pri útoku samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil pred ruským veľvyslanectvom v Kábule. Medzi obeťami útoku nie sú nijakí ruskí občania. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí.

Podľa ministerstva spôsobil výbuch na budove veľvyslanectva škody menšieho rozsahu a Rusko pristúpi k sprísneniu bezpečnostných opatrení v jej okolí. Ruské ministerstvo zahraničných vecí ďalej uviedlo, že veľvyslanectvo nebolo primárnym cieľom útoku.

"Polícia pracuje na identifikácii obetí dnešného výbuchu, ale v tejto oblasti neboli nijakí vojaci, ide výlučne o civilistov," uviedol na Twitteri hovorca afganského ministra vnútra.

Podľa afganského ministerstva verejného zdravia sú medzi viac ako 20 zranenými aj ženy a deti.

K zodpovednosti za dnešný útok sa doposiaľ nikto neprihlásil, ale od začiatku roka došlo v Kábule k najmenej šiestim bombovým útokom, pričom raketa, ktorá v nedeľu dopadla do blízkosti talianskeho veľvyslanectva, zranila dvoch pracovníkov bezpečnostnej služby.