Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Medzi zranenými po útokoch v Paríži bola aj slovenská študentka

Na snímke obete streľby ležia na chodníku pred reštauráciou v Paríži Foto: TASR/AP

Počas útokoch v Paríži piatok 13. novembra zomrelo najmenej 130 ľudí a zranenia utrpelo vyše 350 osôb.

Paríž 24. novembra (TASR) - Slovenská študentka z Prešovskej univerzity, ktorá je na stáži v rámci programu Erasmus na Université Paris-Est na parížskom predmestí Marne-la-Vallée, utrpela 13. novembra večer zranenie. Ako TASR dnes elektronickou poštou informoval docent Alain Soubigou z Centra súčasných dejín strednej Európy na Université Sorbonne Paris 1, slovenská študentka utrpela zranenie na zápästí.

"Našťastie už je z nemocnice vypísaná," informoval Alain Soubigou.

Počas útokoch v Paríži piatok 13. novembra zomrelo najmenej 130 ľudí a zranenia utrpelo vyše 350 osôb. Útoky, ku ktorým sa prihlásili stúpenci organizácie Islamský štát (IS), sa uskutočnili v Paríži na viacerých miestach - na koncerte, v kaviarňach, v reštaurácii - a na národnom štadióne na predmestí Saint-Denis.

MZV k udalosti v Paríži: Slovenská študentka sa zranila pri inej okolnosti


Slovenská študentka z Prešova, ktorá je na stáži v rámci programu Erasmus na Université Paris-Est na parížskom predmestí Marne-la-Vallée, sa zranila pri inej okolnosti mimo Paríža: jej zranenie nemá nič spoločné s teroristickými útokmi z 13. novembra. Pre TASR to dnes potvrdil hovorca slovenského ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Slovenský zastupiteľský úrad opätovne preveril zoznamy obetí a zranených z teroristických útokov z 13. novembra - v nich sa nenachádza ani jeden občan Slovenskej republiky.

"Zastupiteľský úrad kontaktoval mladú dievčinu a tá je v poriadku, zranila sa pri inej okolnosti mimo Paríža," uviedol hovorca ministerstva. "Mladá dievčina je v poriadku," dodal.