Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Medzinárodnými vlakmi cestovalo v Maďarsku 107 ilegálnych migrantov

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Informoval o tom dnes spravodajský server Origo.hu.

Budapešť 23. januára (TASR) - Príslušníci pohotovostnej jednotky maďarskej polície zadržali v uplynulých dvoch dňoch v severomaďarskom Györi celkom 107 ilegálnych migrantov cestujúcich medzinárodnými vlakmi smerom na západ. Informoval o tom dnes spravodajský server Origo.hu.

V prvom prípade v stredu 21. januára našla hliadka pri kontrole medzinárodného rýchlika EuroNight Imre Kálmán z Budapešti do Mníchova 25 Kosovčanov a dvoch občanov Sýrie, ktorí chceli cestovať do Rakúska, pričom nemali povolený pobyt ani v Maďarsku.

Druhý deň ráno ďalším medzinárodným vlakom cestovalo 77 Kosovčanov a traja Afganci. Medzi Kosovčanmi bolo 20 detí. Aj táto skupina migrantov bola na území Maďarska ilegálne. Lístky na vlak si kúpili po Mníchov.

Ľudí z oboch skupín predviedla polícia, začala ich stíhať pre trestný čin nedovoleného prekročenia štátnej hranice. Podobný prípad sa stal aj 14. januára, vtedy policajti a členovia pohraničnej stráže odhalili v rýchliku EuroNight Imre Kálmán 37 ilegálnych migrantov.