Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Vraha z Toulouse pri prestrelke s políciou zasiahlo 20 guliek

Foto: TASR/AP

Smrteľné boli zásahy do ľavého spánku a do oblasti brucha 23-ročného páchateľa.

Paríž 23. marca (TASR) - Pitva Mohameda Meraha, ktorý vo francúzskom Toulouse a Montaubane zabil pri troch útokoch sedem ľudí, ukázala, že pri prestrelke s políciou ho zasiahli dve smrteľné rany. Dovedna ho však trafilo približne 20 guliek, prevažne do rúk a nôh. Dnes to oznámili nemenovaní predstavitelia súdu a polície.

Smrteľné boli zásahy do ľavého spánku a do oblasti brucha 23-ročného páchateľa. Merah, ktorý tvrdil, že je členom al-Káidy, prišiel o život vo štvrtok pri prestrelke, ktorej predchádzalo 32-hodinové obliehanie bytu v Toulouse. Polícia oznámila, že strieľala v sebaobrane.

Merah útok na židovskú školu neplánoval, povedal Sarkozyho poradca



Mohamed Merah, ktorý v pondelok na židovskej škole vo francúzskom Toulouse zabil rabína a troch školákov, útok na školu pôvodne neplánoval. Na školu zaútočil až po tom, čo minul pôvodný cieľ, francúzskeho vojaka. Dnes to povedal Ange Mancini, poradca prezidenta Nicolasa Sarkozyho pre spravodajské služby.

Mancini televízii France 24 povedal, že Merah chcel zabiť vojaka, ktorého si vyhliadol. Prišiel však neskoro a následne zaútočil na neďalekú školu.

Meraha, 23-ročného Francúza alžírskeho pôvodu, zastrelili vo štvrtok počas policajného zásahu v byte v Toulouse.