Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Merkelová sa pochvaľne vyjadrila o Clintonovej, Trumpa vraj nepozná

Angela Merkelová na tlačovej konferencii v utorok 1. marca 2016 v Berlíne. Foto: TASR/AP

Merkelová obdivuje dlhoročné politické skúsenosti Clintonovej, jej postoj k právam žien, iniciatívy vo vzťahu k rodinám a zdravotnej starostlivosti.

Berlín 6. marca (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová rozhovore pre dnešné číslo nedeľníka Bild am Sonntag vyjadrila svoj obdiv k Hillary Clintonovej, ktorá sa uchádza o oficiálnu nomináciu demokratov pre voľby prezidenta USA.

Uviedla, že obdivuje dlhoročné politické skúsenosti Clintonovej, jej postoj k právam žien, iniciatívy vo vzťahu k rodinám a zdravotnej starostlivosti. "Obdivujem jej strategické myslenie i to, že je zástankyňou transatlantického partnerstva," vyhlásila Merkelová. "Kedykoľvek som pracovala s Hillary Clintonovou, vždy mi bolo veľkým potešením," dodala.

Na margo Clintonovej najväčšieho rivala z tábora republikánov, Donalda Trumpa, Merkelová povedala, že ho osobne nepozná. Kritiku, ktorú jej Trump adresoval za ústretovosť pri prijímaní migrantov do Nemecka, kancelárka komentovala slovami: "Nevidím dôvod odpovedať mu".