Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Mesto Záporožie na juhu Ukrajiny bolo v noci opäť terčom útoku

Dobrovoľníci pracujú na odstraňovaní trosiek na mieste, kde bolo zničených niekoľko domov po ruskom útoku na obytnú štvrť v ukrajinskom Záporoží 9. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Po sobotňajšom ničivom útoku na mesto, pri ktorom dostala priamy zásah a následne sa čiastočne zrútila deväťposchodová bytovka, je nateraz potvrdených najmenej 14 obetí.

Kyjev/Moskva 10. októbra (TASR) - Ruské jednotky v noci na pondelok opäť ostreľovali mesto Záporožie na juhovýchode Ukrajiny. Zásah dostal poschodový bytový dom a poškodená je aj civilná infraštruktúra. O život prišla jedna osoba a päť ďalších ľudí vrátane jedného dieťaťa utrpelo zranenia.

Na svojom kanáli na platforme Telegram o tom podľa denníka The Guardian, monitorovanom agentúrou TASR, informoval tajomník mestskej rady mesta Záporožie Anatolij Kurtev. Dodal, že na mieste pokračuje záchranná a pátracia operácia.

Správa o najnovšom útoku na mesto Záporožie prišla po tom, ako ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom videopríhovore v nedeľu sumarizoval, že za posledný týždeň zahynulo pri útokoch na Záporožie najmenej 43 osôb.

Po sobotňajšom ničivom útoku na mesto, pri ktorom dostala priamy zásah a následne sa čiastočne zrútila deväťposchodová bytovka, je nateraz potvrdených najmenej 14 obetí a "viac ako 70 zranených vrátane 11 detí", uviedol v nedeľu Zelenskyj.