Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Meta: Problémy s aplikáciou WhatsApp sa podarilo vyriešiť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Príčina aktuálneho výpadku nie je známa. WhatsApp prekonal vo februári 2020 hranicu dvoch miliárd užívateľov.

Paríž 25. októbra (TASR) - Americká spoločnosť Meta oznámila, že sa jej podarilo vyriešiť rozsiahly globálny výpadok aplikácie WhatsApp, po tom čo v utorok ráno miliardy užívateľov nemohli posielať správy alebo sa prihlásiť do tejto služby. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Vieme, že ľudia mali dnes problémy s odosielaním správ cez WhatsApp. Problém sme vyriešili a ospravedlňujeme sa za všetky nepríjemnosti," povedal pre AFP hovorca firmy Meta.

Výpadky komunikačnej aplikácie WhatsApp nahlásil v utorok ráno monitorovací server Downdetector a objavili sa tiež početné sťažnosti používateľov na sociálnych sieťach.

Downdetector uviedol, že okolo 09.50 h SELČ nahlásilo problémy viac ako 68.000 ľudí v Spojenom kráľovstve, 19.000 osôb v Singapure a 15.000 ľudí v Juhoafrickej republike.

V utorok bol na sociálnej sieti Twitter hashtag #whatsappdown jedným z najpoužívanejších na svete.

Príčina aktuálneho výpadku nie je známa. WhatsApp prekonal vo februári 2020 hranicu dvoch miliárd užívateľov.

Vlani zaznamenala spoločnosť Meta bezprecedentný výpadok, ktorý zasiahol platformy Facebook, Instagram, WhatsApp a Messenger. Facebook v tom čase uviedol, že išlo o chybu na jeho strane a nie o technický problém. Meta prechádza náročným obdobím v dôsledku poklesu príjmov z reklamy a tvrdej konkurencie zo strany iných platforiem, akou je napríklad TikTok, ktorého popularita medzi používateľmi sociálnych sietí čoraz viac narastá.