Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Mexický minister: Naše vzťahy s USA sa za Trumpa zlepšili

Na snímke sprava minister zahraničných vecí USA Rex Tillerson, jeho mexický rezortný kolega Luis Videgaray a kanadská ministerka zahraničných vecí Chrystia Freelandová pózujú pre spoločnú fotografiu v Mexico City. Foto: TASR/AP

Mexiko sa počas uplynulého roka od nástupu Trumpa do funkcie dostalo do sporov s USA, najmä pre jeho názory na obchodnú politiku, imigráciu a plány vybudovať múr na spoločných hraniciach.

Mexiko 3. februára (TASR) - Vzťahy Mexika so Spojenými štátmi sú za administratívy Donalda Trumpa lepšie než boli počas predchádzajúcich amerických vlád. Vyhlásil to v piatok mexický minister zahraničných vecí Luis Videgaray, ktorý v Mexiku hostil stretnutie šéfov diplomacií krajín NAFTA.

Mexiko sa počas uplynulého roka od nástupu Trumpa do funkcie dostalo do sporov s USA, najmä pre jeho názory na obchodnú politiku, imigráciu a plány vybudovať múr na spoločných hraniciach, ktorý by malo podľa neho zaplatiť Mexiko, pripomenula agentúra AP.

"Možno to niekoho prekvapí, ale je to fakt," povedal Videgaray na margo zlepšenia vzťahov jeho krajiny s USA, ktoré sú údajne založené na "blízkosti v komunikácii".