Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

V mexickom štáte Jalisco objavili masový hrob obetí drogových kartelov

Na archivnej snímke policajti na mieste v západnom Mexiku, kde našli mŕtvoly 17 mužov so strelnými ranami v nedeľu 16. septembra 2012. Foto: TASR/AP

V uplynulých mesiacoch vyšetrovatelia objavili v tomto štáte desiatky ďalších tiel pochovaných v tajných hroboch členmi drogových gangov.

Mexiko 22. februára (TASR) - Telesné pozostatky najmenej 15 ľudí uložené v tajnom hrobe objavili mexickí vyšetrovatelia v štáte Jalisco na západe krajiny.

V súvislosti s prípadom polícia zadržala distribútora drog, ktorý vyšetrovateľov zaviedol na miesto hrobu, informovala v piatok agentúra AP s odvolaním sa na tamojšiu prokuratúru.

Na základe doterajších zistení zatiaľ nie je známe, ku ktorému zločineckému gangu zadržaný muž patrí. Distribútor zaviedol políciu aj do skrýše drogového kartelu, kde sa nachádzalo 1,1 tony marihuany.

V uplynulých mesiacoch vyšetrovatelia objavili v tomto štáte desiatky ďalších tiel pochovaných v tajných hroboch členmi drogových gangov. V regióne operuje dvojica kartelov - Sinaloa a Jalisco Nueva Generación, pripomína agentúra.