Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Mexiku postrelili v reštaurácii bývalého guvernéra

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa miestnych médií bol Moreno Peňa zasiahnutý do krku.

Mexiko 13. októbra (TASR) - Neznámi útočníci postrelili v pondelok bývalého guvernéra mexického štátu Colima Fernanda Morena Peňu, ktorý je členom Inštitucionálnej revolučnej strany (PRI) mexického prezidenta Enriqua Peňu Nieta. Informovala o tom agentúra Reuters.

Morena Peňu, ktorý bol guvernérom štátu Colima v rokoch 1997-2003, postrelili ráno v reštaurácii v rovnomennej štátnej metropole, uviedol hovorca štátnej prokuratúry.

Podľa miestnych médií bol Moreno Peňa zasiahnutý do krku, aj keď podľa prokuratúry nebolo jasné, aké závažné zranenia utrpel alebo prečo k útoku došlo.

Morenov nástupca vo funkcii guvernéra Gustavo Vázquez Montes zahynul pri leteckom nešťastí vo februári 2005, zatiaľ čo Silveria Cavazosa, ktorý do kresla guvernéra zasadol po Vázquezovi, zastrelili v novembri 2010, približne rok po tom, ako sa mu skončilo funkčné obdobie.

V malom mexickom štáte Colima, ležiacom na pobreží Tichého oceánu, sa nachádza najväčší mexický nákladný prístav Manzanillo, ktorý je centrom strategického záujmu drogových kartelov pôsobiacich na tichomorskom pobreží.