Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri bitke konkurenčných gangov v Mexiku zahynulo 28 väzňov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mexické úrady pôvodne uviedli, že potýčka si vyžiadala päť obetí, avšak po tom, čo sa v areáli nápravného zariadenia v meste Acapulco našli ďalšie telá, zvýšili počet obetí na 28 mŕtvych.

Acapulco 7. júla (TASR) - Najmenej 28 ľudí zahynulo vo štvrtok pri bitke dvoch konkurenčných väzenských gangov, ku ktorej došlo v štátnej väznici v meste Acapulco na juhu Mexika. Informovala o tom agentúra AP.

Mexické úrady pôvodne uviedli, že potýčka si vyžiadala päť obetí, avšak po tom, čo sa v areáli nápravného zariadenia našli ďalšie telá, zvýšili počet obetí na 28 mŕtvych a troch zranených.

Hovorca bezpečnostných síl v štáte Guerrero spresnil, že bitka vypukla vo štvrtok približne o 04.00 h miestneho času (11.00 SELČ). Bezpečnostným silám sa vo väznici podarilo obnoviť poriadok a následne začali v jej priestoroch nachádzať mŕtve telá väzňov.

Podľa polície v štáte Guerrero si vo väznici v Acapulcu odpykáva tresty viac ako 2000 odsúdených.

Guerrero, kde sa nachádza aj kedysi vyhľadávané letovisko Acapulco, je druhým najnebezpečnejším štátom v celom Mexiku - vlani tam bolo zavraždených približne 2000 ľudí.