Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Michael Schumacher podporil akciu za zvýšenie bezpečnosti na cestách

Michael Schumacher Foto: TASR/AP

Pretekár priletel súkromným strojom do Prahy, aby osobnou prítomnosťou na Václavskom námestí podporil akciu Deň bezpečnosti cestnej premávky.

Praha 28. júna (TASR) - Len tri hodiny strávil dnes v Prahe sedemnásobný svetový šampión Formuly 1 Michael Schumacher.

Najúspešnejší pretekár v histórii tohto motoristického seriálu pretekov priletel súkromným strojom do českej metropoly, aby osobnou prítomnosťou na Václavskom námestí podporil akciu Deň bezpečnosti cestnej premávky.

Za hlavný cieľ svojej misie v Prahe označil snahu ušetriť 5000 životov na cestných komunikáciách v priebehu desiatich rokov. "Aj keď by sme ušetrili jediný, bol by som hrdý," cituje jeho slová internetový server iDNES.cz.

Schumacherovi robil v Prahe spoločnosť i jeho niekdajší šéf z Ferrari, v súčasnosti prezident Medzinárodnej automobilovej federácie FIA Jean Todt.

Pri krátkom stretnutí s novinármi, na ktorom odpovedal hlavne na otázky týkajúcej sa cestnej bezpečnosti, Michael Schumacher netajil spokojnosť s nedávnym prvým pódiovým umiestnením v pretekoch Formuly 1, prvom od októbra 2006.

"Som nadšený a spokojný; konečne sme sa opäť dostali na stupne víťazov a konečne sme mali aj trochu šťastia, pretože to boli šialené preteky. Ukázalo sa, že ideme správnou cestou, lenže toto bol iba prvý krok, chceme totiž Mercedes opäť dostať na pozíciu číslo 1 vo formule," vyhlásil.