Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

VOĽBY V ČR: Zdeněk Troška podporí Zemana, Jan Rosák Drahoša

Zdeněk Troška Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skladateľ a spevák Michal David či filmár Zdeněk Troška sú rozhodnutí odovzdať svoje hlasy Milošovi Zemanovi.

Praha 15. januára (TASR) - Kampaň pred rozhodujúcim druhým kolom českých prezidentských volieb v dňoch 26.-27. januára sa iba rozbieha, ale internetové vydanie denníka Blesk už zverejnilo odpovede viacerých tamojších celebrít z oblasti hudby, filmu, divadla, či športu, na otázku, koho uprednostnia pri voľbe hlavy štátu.

Skladateľ a spevák Michal David, spevák Daniel Hůlka, herec Ivan Vyskočil či filmár Zdeněk Troška sú rozhodnutí odovzdať svoje hlasy súčasnému prezidentovi ČR Milošovi Zemanovi. To isté platí aj hudobníkovi a maliarovi Františkovi Ringovi Čechovi či niekdajšom futbalovom internacionálovi Ivovi Knoflíčkovi.

Naopak herci a herečky, Jan Čenský, Aňa Geislerová, Dana Morávková či Tereza Kostková, speváčky Monika Absolonová, Heidi Janků a Leona Machálková, skladateľ a spevák Janek Ledecký podporia v druhom kole Jiřího Drahoša. To isté platí aj o populárnom moderátorovi Janovi Rosákovi či olympijských medailistoch v ľahkej atletike, vodnom slalome, respektíve športovej streľbe - Zuzane Hejnovej, Vavřincovi Hradílkovi a Kateříne Emmons. Drahoša chce voliť za hlavu štátu aj rodák z východného Slovenska, filmár a producent Fero Fenič.