Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

M. Horáčkovi bude na český Hrad pomáhať aj herečka Magda Vášáryová

Na archívnej snímke herečka Magdaléna Vašáryová. Foto: TASR - Martin Baumann

Dodal, že prezident potrebuje dobrú oporu a predstavil viac ako desiatku osobností, ktorí mu majú radiť v priebehu kampane.

Praha 9. februára (TASR) - Kandidát na českého prezidenta Michal Horáček predstavil dnes tím svojich poradcov, ktorí mu budú pomáhať počas nadchádzajúcej prezidentskej kampane. Medzi zverejnenými menami je napríklad šéfka Štátneho úradu pre jadrovú bezpečnosť Dana Drábová či slovenská herečka a bývalá diplomatka Magda Vášáryová, napísal spravodajský server Novinky.cz.

Horáček povedal, že s týmito osobnosťami počíta aj v prípade, keby sa stal prezidentom.

"Zmyslom kandidatúry je prispieť k tomu, aby sme svoju krajinu odovzdali ľuďom v lepšom stave, než je dnes," vyhlásil Horáček v úvode dnešnej tlačovej konferencie. Dodal, že prezident potrebuje dobrú oporu a predstavil viac ako desiatku osobností, ktorí mu majú radiť v priebehu kampane.

Okrem Drábovej či Vášáryovej bude Horáčkovi pomáhať napríklad profesor Pavel Pafko, bývalý hokejista Robert Reichel či právnik Karel Eliáš.

"Poznám pána Horáčka dlho. Vždy, keď sme sa stretli, tak sme diskutovali o budúcnosti strednej Európy. Pre mňa ako Slovenku je veľmi dôležité, ako bude ČR vyzerať v budúcnosti," povedala Vášáryová, ktorej slová citoval server Novinky.cz.

Horáček uviedol, že nikto z poradcov nepoberá žiadny honorár.