Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Migračná vlna z roku 2015 sa nezopakuje, tvrdí nemecký minister vnútra

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere. Foto: TASR/AP

Podobné slová zazneli aj z úst hlavného vyzývateľa nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v nadchádzajúcich voľbách Martina Schulza.

Berlín 26. augusta (TASR) - Podobná situácia, keď pred dvoma rokmi prišla do Nemecka mohutná vlna migrantov, viac nehrozí, povedal nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere.

De Maiziere nepovažuje vývoj súčasnej situácie za taký, ako bol na jeseň 2015, zhodnotil v dnes zverejnenom rozhovore pre DPA.

"Takisto sme veľa podnikli, aby sme sa ubezpečili, že to tak ďaleko nezájde," pokračoval minister a zdôraznil, že rok 2015 sa nebude opakovať.

V ostatnom čase rastú medzi nemeckými politikmi vyhlásenia varujúce pred migrantmi prichádzajúcimi v člnoch cez Stredozemné more do Talianska. Podobné slová zazneli aj z úst hlavného vyzývateľa nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v nadchádzajúcich voľbách Martina Schulza.

De Maiziere zavrhol obavy, že by sa títo migranti pokúsili dostať na sever do Nemecka. "Po prvé, sme lepšie pripravení, po druhé, Taliansko koná teraz inak, po tretie, množstvo utečencov v Taliansku nie je tak vysoké, ako sa hovorí." Minister vnútra upozornil, že počet utečencov prichádzajúcich do Talianska sa v júli a v auguste výrazne znížil.