Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Migranti v Maďarsku odmietajú potraviny a vodu, chcú ísť do Nemecka

Vlak s vyše 500 migrantmi smerujúci z Budapešti do Šopronu zastavila polícia vo štvrtok 3. septembra 2015 popoludní v Bicske. Cudzinci kládli policajtom pasívny odpor, z čoho vzniklo niekoľko konfliktov. Vo dvoch prípadoch zasahovali lekári. Foto: TASR/Ladislav Vallach

Z vlaku stále odmieta vystúpiť väčšina utečencov, situácia je naďalej napätá.

Budapešť 4. septembra (TASR) - Migranti v maďarskom meste Bicske po noci strávenej vo vlaku kládli aj dnes policajtom pasívny odpor a nechcú ísť do tamojšieho zberného tábora. Odmietajú ponúkané potraviny a vodu, chcú pokračovať v ceste do Nemecka, informovala maďarská komerčná televízia HírTV.

Vlak smeroval vo štvrtok z Bupadešti do Šopronu pri rakúskych hraniciach. Polícia ho však zastavila v Bicske so zámerom vziať utečencov do zberného tábora a zaregistrovať ich.



K viacerým incidentom medzi cudzincami a stovkami policajtov došlo na stanici v Bicske vo štvrtok neskoro večer. Vo dvoch prípadoch nevoľností migrantov zasahovali lekári.



Vlakom, ktorý sa vydal na cestu krátko popoludní z budapeštianskej stanice Keleti, cestovalo vyše 500 ilegálnych migrantov. V Bicske - 36 kilometrov západne od Budapešti - ich čakali policajti, ale aj tímy zdravotníkov.

Z vlaku stále odmieta vystúpiť väčšina utečencov, situácia je naďalej napätá. Skupina radikálnejších cudzincov prijaté jedlo a nápoje s krikom zahadzuje.