Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Takmer všetci migranti idúci pešo k rakúskym hraniciam smerujú na vlak

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Masovo opúšťajú migranti aj otvorený zberný tábor vo východomaďarskom Debrecíne.

Budapešť 5 septembra (TASR) - Väčšina migrantov, ktorí sa dnes v Maďarsku vydali pešo z rôznych zberných táborov a budapeštianskych tranzitných zón smerom k rakúskym hraniciam, smeruje na vlakové stanice, informovala verejnoprávna televízna stanica M1.

Skupina, ktorá sa napoludnie vydala na cestu z budapeštianskej Východnej stanice (Keleti pályaudvar), skončila na stanici v Biatorbágyi. Polovica z vyše tisícky migrantov do 20.00 hodiny odcestovala z tejto stanice vlakom k západnej hranici. Ďalší pôjdu nasledujúcimi vlakmi. Na stanici postavili policajti kordón, aby utečencov usmernili.

Maďarské železnice k súprave smerujúcej do Györu pripojili tri vozne navyše. Migranti tam môžu prestúpiť na vlak do Hegyeshalomu na rakúskych hraniciach.

Migranti, ktorí ráno odišli z odstaveného vlaku v Bicske, nastúpili na ďalší vlak smerujúci do Hegyeshalomu v susednom meste Tatabánya. Utečenci, ktorí opustili zberný tábor vo Vámosszabadi neďaleko slovenských hraníc, čakajú na vlak v Károlyháze.

Masovo opúšťajú migranti aj otvorený zberný tábor vo východomaďarskom Debrecíne. Mnoho z nich sa vydalo v priebehu dňa viacerými vlakmi do Budapešti.