Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Polícia v Kiskunhalasi zasahovala medzi migrantmi slzotvorným plynom

Migranti protestujú v tranzitnej zóne na Východnej stanici (Keleti pályaudvar) v Budapešti 30. augusta 2015 Foto: TASR/AP

V tranzitnej zóne na Východnej stanici (Keleti pályaudvar) v Budapešti dnes protestovali stovky migrantov.

Budapešť 30. augusta (TASR) - Maďarská polícia zasiahla slzotvorným plynom pri nepokojoch medzi migrantmi, ktoré vypukli dnes popoludní v meste Kiskunhalas v Báčsko-malokumánskej župe. Informovala o tom maďarská polícia na svojej internetovej stránke.

V bývalých kasárňach tam odoberajú od migrantov pred odchodom do zberných táborov odtlačky prstov. Cudzinci začali byť netrpezliví a kritizovali časovo náročný proces.

Jeden z migrantov hodil do davu kameň, po čom sa strhla medzi nimi hromadná bitka. Príslušníci pohotovostnej jednotky polície pomocou slzotvorného plynu a obuškov do pol hodiny oddelili od seba dva tábory zhruba 70 násilníkov. Pri zásahu nebol nikto zranený.

Ku kasárňam poslala polícia posily, píše sa na stránke Police.hu.


Migranti protestovali v tranzitnej zóne v Budapešti, chcú do Nemecka

V tranzitnej zóne na Východnej stanici (Keleti pályaudvar) v Budapešti dnes protestovali stovky migrantov. Cudzinci vytýkali, že ich maďarská polícia nepúšťa ďalej do Nemecka, aj keď majú platný cestovný lístok na vlak, informovala maďarská verejnoprávna televízia.

Protesty sa na tejto stanici konali tento víkend už viackrát. Migranti, ktorí vyjadrili nespokojnosť aj s tým, že dostávajú jesť iba raz denne, skandovali: "Nemecko, Nemecko!"

Maďarské ministerstvo vnútra v tejto súvislosti vydalo vyhlásenie, v ktorom zdôrazňuje, že povolenie na pobyt v Maďarsku v rámci azylového procesu neumožňuje pokračovať v ceste, platí výhradne na pobyt na maďarskom území na obdobie uvedeného procesu.