Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Migranti v Röszke opäť opustili prijímací tábor, polícia im nebránila

Takmer tisíc migrantov podvečer 7. septembra 2015 prerazilo policajný kordón strážiaci zberné miesto pri juhomaďarskej obci Röszke a vydalo sa na pochod do Budapešti. Polícia zisťuje bezpečnosť pochodujúcich migrantov a zastavila premávku v danom jazdnom pruhu diaľnice. Foto: TASR/AP

Policajný kordón pochodujúcich utečencov čakal na polceste medzi Segedínom a Röszke.

Budapešť 8. septembra (TASR) - Po pondelňajších troch pokusoch opustiť prijímací tábor v juhomaďarskom Röszke sa dnes vydalo zhruba 300 migrantov cez železničnú trať do Segedína. Polícia chcela zabrániť tomu, aby došlo k násilnostiam, a preto nezasiahla, informoval regionálny server Délmagyar.hu.

Migranti sa odmietli zaregistrovať a poskytnúť odtlačky prstov. Policajný kordón pochodujúcich utečencov čakal na polceste medzi Segedínom a Röszke, ale dav nezastavil. Premávku na danej železničnej trati museli prerušiť.

Snaha polície dostať migrantov autobusmi späť do prijímacieho tábora, podobne ako z diaľnice M5 v pondelok pred polnocou, bola dnes zatiaľ márna. V Röszke prenocovali pod holým nebom stovky migrantov.

Podľa Delmagyar.hu je v Röszke jediný prijímací bod, kde migrantov v Maďarsku registrujú.