Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Migranti v Maďarsku mali zdravotné problémy, nákaza sa nepotvrdila

Ilustračné foto migrantov na železničnej stanici. Foto: TASR/AP

Maďarská spoločenská iniciatíva Migration Aid v utorok uviedla, že jej dobrovoľníci na budapeštianskej Západnej stanici zaznamenali u rodín čakajúcich na vlakový spoj sťažnosti na hnačku s horúčkou.

Budapešť 31. júla (TASR) - U 56 žiadateľov o azyl, ktorých hospitalizovali v utorok večer s podozrením z neznámej nákazy v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava a sv. Štefana, sa nepotvrdila žiadna nákaza. Informoval o tom dnes spravodajský server Napigazdassg.hu, podľa ktorého v nemocnici zostal už iba jeden migrant.

Maďarská spoločenská iniciatíva Migration Aid v utorok uviedla, že jej dobrovoľníci na budapeštianskej Západnej stanici (Nyugati pályaudvar) zaznamenali u rodín čakajúcich na vlakový spoj sťažnosti na hnačku s horúčkou.

Lekári privolanej záchrannej služby zariadili autobusový prevoz pacientov do nemocnice. Bolo medzi nimi aj viacero detí. Prevoz migrantov zabezpečovala polícia.

Väčšinu migrantov po vyšetrení prepustili z nemocnice, zostali tam iba matka s päťmesačným dieťaťom, ktorých si ponechali na pozorovanie.