Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Mimoriadny summit o brexite bude 17. a 18. novembra v Bruseli

Účastníci pózujú pre skupinovú fotografiu počas záverečného dňa neformálneho summitu hláv štátov a vlád krajín Európskej únie, ktorý organizuje rakúske predsedníctvo v Rade EÚ v Salzburgu 20. septembra 2018. Horný rad piaty zľava slovenský premiér Peter Pellegrini. Foto: TASR/AP

Od summitu sa očakáva definitívne rozhodnutie, či medzi Bruselom a Londýnom dôjde k dohode o odchode Spojeného kráľovstva, alebo v marci 2019 nastane takzvaný tvrdý brexit.

Salzburg 20. septembra (TASR) - Mimoriadny summit EÚ o brexite sa uskutoční 17. a 18. novembra v Bruseli. Dohodli sa na tom zástupcovia štátov Európskej únie na neformálnom summite v Salzburgu vo štvrtok, informovala agentúra APA s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

Predmetom rozhovorov majú byť ešte otvorené otázky okolo odchodu Británie z Európskej únie. Od summitu sa očakáva definitívne rozhodnutie, či medzi Bruselom a Londýnom dôjde k dohode o odchode Spojeného kráľovstva, alebo v marci 2019 nastane takzvaný tvrdý brexit.

Britská premiérka Theresa Mayová v Salzburgu oznámila, že brexit nastane bez ohľadu na to, či sa EÚ a Británia dohodnú alebo nie. Ďalšie referendum je podľa nej vylúčené.