Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ministri vnútra Rakúska a Maďarska rokovali o migračnej situácii

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dočasné obnovenie hraničných kontrol v Rakúsku, ilegálna migrácia a nový rakúsky utečenecký zákon boli hlavnými témami rozhovoru Sándora Pintéra s jeho rezortným partnerom Wolfgangom Sobotkom.

Budapešť 17. mája (TASR) - Dočasné obnovenie hraničných kontrol v Rakúsku, ilegálna migrácia a nový rakúsky utečenecký zákon boli hlavnými témami dnešného rozhovoru maďarského ministra vnútra Sándora Pintéra s jeho rakúskym rezortným partnerom Wolfgangom Sobotkom, ktorí sa stretli v Budapešti. Informovala o tom agentúra MTI.

Šéfovia rezortov vnútra potvrdili snahu o pokračovanie vzájomnej spolupráce svojich krajín, najmä v oblasti potlačenia ilegálnej migrácie, ktorá je najväčšou výzvou súčasnosti. Mimoriadnu úlohu v spolupráci podľa nich majú krajiny ležiace na migračnej trase smerujúcej z Grécka do Nemecka.

Sobotka informoval Pintéra o ustanoveniach nového rakúskeho utečeneckého zákona a o praxi pri jeho aplikovaní, ale aj o situácii po dočasnom obnovení kontrol na rakúskych hraniciach.

Ministri hovorili popri migračných otázkach aj o vzájomných dohodách výkonných orgánov, o aktuálnej kriminalistickej spolupráci a o spolupráci v oblasti vzdelávania.