Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Mínometné granáty zasiahli pozíciu izraelskej armády

Dym sa valí počas izraelského ostreľovania na okraji dediny Abbasijeh na libanonsko-izraelskej hranici 28. januára 2015. Vozidlo izraelskej armády zasiahla dnes protitanková strela v blízkosti libanonskej hranice. Izrael na incident reagoval odpálením 22 striel, ktoré dopadli na poľnohospodársky využívanú pôdu na juhu Libanonu blízko hranice. Zasiahnutie izraelského vojenského vozidla protitankovou strelou z Libanonu si vyžiadalo aj zranenia. Foto: TASR/AP/Lutfallah Daher

Mínometný útok si nevyžiadal obete, kým pri útoku protitankovou strelou utrpeli zranenia štyria izraelskí vojaci.

Jeruzalem 28. januára (TASR) - Mínometné granáty zasiahli dnes izraelskú vojenskú pozíciu na okupovaných Golanských výšinách krátko po tom, čo sa armádne vozidlo židovského štátu stalo v blízkosti hraníc s Libanonom terčom protitankovej strely. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala izraelská armáda.



Mínometný útok si nevyžiadal obete, kým pri útoku protitankovou strelou utrpeli zranenia štyria izraelskí vojaci.

K zodpovednosti za útok na izraelský vojenský konvoj blízko libanonských hraníc sa medzitým oficiálne prihlásilo hnutie Hizballáh, píše agentúra AP.

Hnutie vo vyhlásení uviedlo, že jeho bojovníci "zničili množstvo izraelských vozidiel, v ktorých sa viezli izraelskí dôstojníci a vojaci a spôsobili tak obete v radoch nepriateľa".

V reakcii na útok Izrael vypálil najmenej 50 striel na územie Libanonu.

Napätie v izraelsko-libanonskej pohraničnej oblasti stúplo v uplynulých desiatich dňoch po izraelskom nálete v Sýrii, pri ktorom zahynulo niekoľko členov Hizballáhu a jeden iránsky generál.