Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Na juhu štátu Mississippi vyčíňalo mohutné tornádo

Foto: TASR/AP

Tornádo narobilo veľké škody v meste Hattiesburg a jeho okolí. Sídli tam aj University of Southern Mississippi, v ktorej areáli tornádo poškodilo niekoľko budov, zranený však nebol nikto.

Hattiesburg/Jackson 11. februára (TASR) - Mohutné tornádo vyčíňalo v nedeľu popoludní miestneho času na juhu amerického štátu Mississippi.

Zranenia utrpelo viac ako desať ľudí a živel spôsobil rozsiahle škody. Obete na životoch zatiaľ neboli hlásené, informovala televízia CNN.

Robert Latham, riaditeľ úradu pre mimoriadne udalosti v štáte Mississippi, CNN povedal, že tornádo narobilo veľké škody v meste Hattiesburg a jeho okolí. Sídli tam aj University of Southern Mississippi, v ktorej areáli tornádo poškodilo niekoľko budov, zranený však nebol nikto. Univerzitná polícia vyhlásila stav núdze a vyzvala ľudí, aby až do odvolania do školy nechodili.

Poškodená bola aj neďaleká Oak Grove High School. Príslušné úrady v oblasti preventívne zrušili dnešné vyučovanie.

Mississippský guvernér Phil Bryant vyhlásil kvôli dopadom silných búrok a tornád stav núdze v štyroch okresoch. Ako sa búrkový front posúval v noci smerom na východ, varovania pred tornádami úrady dočasne vydali pre časti juhovýchodného Mississippi a juhozápadnej Alabamy.

Videá tornáda v Hattiesburgu: